Božićni blagdani u Dječjem vrtiću Omiš

objavljeno: 19/12/2019

Božićni i novogodišnji blagdani – najljepši i djeci najdraži dio godine. Kad sve svjetluca i sjaji, kad nas mirisi vrate u godine djetinjstva, gradom zavlada božićni duh – ne možeš mu odoljeti. S velikim elanom i mi smo ga prigrlili. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Omiša i tetom Petrom Bartulović, odlučili smo postati dio božićne čarolije.

Dobili smo čast okititi božićno drvce u zgradi Općine. Okitila su ga djeca i tete dječjeg vrtića Pčelica, našeg eko-vrtića. Svi ukrasi bili su od prirodnih materijala, kao i jaslice. Zajedno s tetom Ivankom Galić vrijedno smo ga kitili uz veselu pjesmu i graju. Nitko tko je prolazio pored te razigrane grupe nije odolio da i sam stavi koji ukras, pa tako ni gradonačelnik Ivo Tomasović.

Djeca, roditelji i tete iz popodnevnih grupa dječjih vrtića Potočić, Visibaba, Radost i Galeb pripremili su na radionicama zanimljive „snježne“ kugle i snjegoviće od drveta za ukrašavanje drvca na Poljičkom trgu. Po velikoj buri i hladnoći svi su došli i uz božićne pjesme okitili i taj borić. Plesu i pjesmi pridružili su se i roditelji i prolaznici.

U Božićnom gradu, 14. i 21. prosinca nastupila su djeca jutarnjih grupa D.V. Omiš: Visibaba, Potočić, Galeb i Radost. Svojom pjesmom i recitacijama svima okupljenima su poželjeli sretan Božić i Novu Godinu.

Ali, to nije sve! Sva djeca iz D.V. Omiš priredila su jedinstvenu božićnu izložbu i kreativnu radionicu za sve ljude dobre volje. Mnoštvo slika i crteža s božićnim motivima lelujalo je na vjetru u Ulici dobrih želja djece D.V. Omiš. Svi koji su željeli uputiti nekome dobre želje mogli su to uraditi bojama na velikim, bijelim papirima. Na naše veselje, uradili su to i veliki i mali!

U cijelom tom veselom božićnom šušuru nismo zaboravili ni one koji nisu u mogućnosti proslaviti Božić kako bi to trebali. Zato smo se pridružili akciji Caritasa Splitsko-makarske Nadbiskupije „Ti si dio mene“, za vrtiće „Slatkiš tjedno, za dijete jedno“, pod geslom „Ničije ruke nisu toliko male da ne mogu činiti velika djela“. Svako naše dijete pripremilo je poklon za jednu dijete dajući mu dio sebe – najdražu igračku, odjevni predmet, priču, slatkiš. Roditelji su se pridružili kupujući namirnice, higijenske potrepštine, odjeću. Više od 400 paketa zatrpalo je naš ured 13.12. kada je akcija završila. Kombi Caritasa je jedva sve ukrcao uz primjedbu vozača: „Vi u Omišu stvarno ste se iskazali, veliko vam hvala!“.

Ponosni smo na sve što smo uradili, a najviše na to što smo mnogima učinili da im ovaj Božić bude sretan i veseo!

Svakom našem djetetu, roditelju, prijatelju Vrtića želimo blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2020 godinu!

 u ime djece i djelatnika D.V. Omiš

 Ela Ćoso, ravnateljica