Kutak za roditelje

Kontakt

Ravnatelj

Ravnatelj

Četvrt Vrilo 1, Omiš

098/306-521

021/862-603

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Tajništvo - uplate roditelja

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/635-012

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Računovodstvo

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/648-634

Stručna služba

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/745-677

djecji.vrtic.omis2@st.t-com.hr

Predavanje: Dijabetes u djece predškolske dobi Ispis
Četvrtak, 06 Veljača 2020 12:37
Viša medicinska sestra Nerina Cvjetković s Dječje klinike KBC Split, održala je 1.veljače 2020. (subota) u Ilirskom sjemeništu u Omišu predavanje na temu „Dijabetes u djece predškolske dobi“. Predavanje je bilo namijenjeno svim zaposlenicima Dječjeg vrtića Omiš s ciljem što kvalitetnije edukacije o šećernoj bolesti kod najmlađih. Kroz predavanje i savjete, okupljenima je pružila osnovne informacije o tome kako prepoznati prve simptome bolesti kod djeteta te kako pružiti pomoć i podršku oboljelima.

Predavanje je organizirano u suradnji s Dijabetičkim društvom Omiš čiji su nam se članovi pridružili na predavanju. Nakon predavanja upriličen je domjenak za sve prisutne, a posluženi su „zdravi slatkiši“ koje su pripremili kuhari vrtića.

Zahvaljujemo Dijabetičkom društvu Omiš na pomoći u organizaciji susreta te ugodnom druženju.

 
Vila pričalica posjetila Dječji vrtić Omiš Ispis
Četvrtak, 06 Veljača 2020 12:29
Katija Romac, pripovjedačica priča i autorica dječjih slikovnica posjetila je naš vrtić u petak 31.siječnja 2020.

U svom čarobnom koferu donijela nam je priču o „Vučiću Krezubiću“ koji se u ZOO parku snalazi u raznim situacijama i u susretu sa životinjama koje tamo žive, uči mnoge zanimljivosti o njima. Nakon predstave djeca su imala prigodu sudjelovati u radionici gdje su se igrali likovima iz priče i crtali.

Kao rezultat zajedničkog rada u radionici nastala je slikovnica koju je autorica potom izradila u digitalnom obliku (pdf) kako bismo je mogli pripremiti za tisak i umnožiti.

 
Božićni blagdani u Dječjem vrtiću Omiš Ispis
Četvrtak, 19 Prosinac 2019 12:24

Božićni i novogodišnji blagdani – najljepši i djeci najdraži dio godine. Kad sve svjetluca i sjaji, kad nas mirisi vrate u godine djetinjstva, gradom zavlada božićni duh – ne možeš mu odoljeti. S velikim elanom i mi smo ga prigrlili. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Omiša i tetom Petrom Bartulović, odlučili smo postati dio božićne čarolije.

Dobili smo čast okititi božićno drvce u zgradi Općine. Okitila su ga djeca i tete dječjeg vrtića Pčelica, našeg eko-vrtića. Svi ukrasi bili su od prirodnih materijala, kao i jaslice. Zajedno s tetom Ivankom Galić vrijedno smo ga kitili uz veselu pjesmu i graju. Nitko tko je prolazio pored te razigrane grupe nije odolio da i sam stavi koji ukras, pa tako ni gradonačelnik Ivo Tomasović.


Djeca, roditelji i tete iz popodnevnih grupa dječjih vrtića Potočić, Visibaba, Radost i Galeb pripremili su na radionicama zanimljive „snježne“ kugle i snjegoviće od drveta za ukrašavanje drvca na Poljičkom trgu. Po velikoj buri i hladnoći svi su došli i uz božićne pjesme okitili i taj borić. Plesu i pjesmi pridružili su se i roditelji i prolaznici.


U Božićnom gradu, 14. i 21. prosinca nastupila su djeca jutarnjih grupa D.V. Omiš: Visibaba, Potočić, Galeb i Radost. Svojom pjesmom i recitacijama svima okupljenima su poželjeli sretan Božić i Novu Godinu.


Ali, to nije sve! Sva djeca iz D.V. Omiš priredila su jedinstvenu božićnu izložbu i kreativnu radionicu za sve ljude dobre volje. Mnoštvo slika i crteža s božićnim motivima lelujalo je na vjetru u Ulici dobrih želja djece D.V. Omiš. Svi koji su željeli uputiti nekome dobre želje mogli su to uraditi bojama na velikim, bijelim papirima. Na naše veselje, uradili su to i veliki i mali!


U cijelom tom veselom božićnom šušuru nismo zaboravili ni one koji nisu u mogućnosti proslaviti Božić kako bi to trebali. Zato smo se pridružili akciji Caritasa Splitsko-makarske Nadbiskupije „Ti si dio mene“, za vrtiće „Slatkiš tjedno, za dijete jedno“, pod geslom „Ničije ruke nisu toliko male da ne mogu činiti velika djela“. Svako naše dijete pripremilo je poklon za jednu dijete dajući mu dio sebe – najdražu igračku, odjevni predmet, priču, slatkiš. Roditelji su se pridružili kupujući namirnice, higijenske potrepštine, odjeću. Više od 400 paketa zatrpalo je naš ured 13.12. kada je akcija završila. Kombi Caritasa je jedva sve ukrcao uz primjedbu vozača: „Vi u Omišu stvarno ste se iskazali, veliko vam hvala!“.


Ponosni smo na sve što smo uradili, a najviše na to što smo mnogima učinili da im ovaj Božić bude sretan i veseo!

Svakom našem djetetu, roditelju, prijatelju Vrtića želimo blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2020 godinu!

                                                                                                   u ime djece i djelatnika D.V. Omiš

                                                                                                                    Ela Ćoso, ravnateljica

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5