Kutak za roditelje

Kontakt

Ravnatelj

Ravnatelj

Četvrt Vrilo 1, Omiš

098/306-521

021/862-603

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Tajništvo - uplate roditelja

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/635-012

djecji.vrtic.omis1@st.t-com.hr

Računovodstvo

Četvrt Vrilo 1, Omiš

021/648-634

Stručna služba

Četvrt Vrilo 1, Omiš

djecji.vrtic.omis2@st.t-com.hr

Download sekcija

Zahtjev za ispis djeteta (slati e-mailom ili poštom)
RADIONICE ZA RODITELJE "RASTIMO ZAJEDNO" Ispis
Utorak, 06 Rujan 2011 10:35
RADIONICE ZA RODITELJE „RASTIMO ZAJEDNO“
 
Svrha i cilj radionica
Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno“  nastao je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.
Svrha je radionica omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.
Cilj  radionica je da roditelji kroz vježbe, igre i razgovor izmjenjuju ideje, upoznaju bolje sebe kao roditelja i sagledavaju načine na koje se odnose prema svom djetetu. Uz  to, voditeljski tim ih upoznaje s teorijskim, znanstvenim pogledima na odnose s djecom i na roditeljstvo koje je u djetetovom najboljem interesu. Također se mogu uvježbavati različite komunikacijske vještine neophodne za kvalitetan odnos na relaciji roditelj – dijete.
Osnovni pristup u radu s roditeljima je model osnaživanja i partnerstva roditelja i voditelja, jer je cilj programa podrška i osnaživanje, a ne poduka.
 
Kome su namijenjene radionice
Radionice su namijenjene roditeljima djece do tri godine. Međutim, posjećivali su ih i roditelji djece od 5 i 6 godina. Iz povratnih informacija vidljivo je da su  i oni bili zadovoljni, da su  pronašli  odgovore na mnoga pitanja, a radionice su im bile korisne i za odnos s njihovom starijom djecom.
 
Sadržaj radionica
Ciklus se sastoji od 11 (dvosatnih)  radionica, koje su međusobno povezane tj. nadopunjavaju se. Budući da tvore cjelinu, ni jedna se radionica ne može održati samostalno, jer radionice slijede jedna drugu smisleno i sadržajno.
Teme radionica su:
Roditelji 21. stoljeća
Četiri stupa roditeljstva
Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
Sva naša djeca i kako ih volimo
Slušanje – važna vještina roditeljstva
Kako dijete uči o svijetu oko sebe
Granice – kako i zašto?
Kreiramo i biramo rješenja
Roditeljske odgovornosti i još neka pitanja
Biti roditelj:utjecaj i izbori
Završetak i novi početak
 
Tko vodi radionice?
Radionice vodi tim u kojem su tri educirana voditelja. U našem vrtiću tim voditelja „Rastimo zajedno“ čine:
Biljana Borovac – pedagoginja
Blanka Tomasović Todorović – logoped
Anastazija Škarica – odgojiteljica
 
Voditeljski tim do sada je uspješno održao tri ciklusa radionica kojim su obuhvaćeni roditelji i odgojitelji naše ustanove. Ciklusi za roditelje i ciklusi za odgojitelje održani su odvojeno.
 
Kako se možete prijaviti na radionice?
Tijekom školske godine, putem plakata, obavijesti, letaka na panoima ili roditeljskim kutićima u vrtiću se  mogu dobiti osnovne informacije o početku održavanja programa radionica. Potrebno je izvršiti prijavu kod odgojiteljice svog djeteta i to čim prije, jer je broj sudionika u radionici ograničen (12 roditelja)
 
Što su rekli dosadašnji polaznici Programa radionica „Rastimo zajedno“
 
Dobila sam  korisne informacije i savjete koje je moguće primijeniti u odgoju svog djeteta. Puno lakše rješavam različite situacije s djetetom.
Moja djeca su puno sretnija, manje frustrirana i nervozna, Lakše s njima komuniciram.
Najkorisnijim dobitkom za sebe smatram to što sam dobila  znanje o tome kako postupiti u različitim situacijama u odgoju djece, riješiti manje i veće probleme, a razmijenila sam iskustva s drugim roditeljima.
Radionice su bile super! Hvala vam što ste mi pomogli u nekim stvarima.